Update coronamaatregelen 27-09-2021

door | sep 18, 2021

Het coronavirus is nog niet weg maar het gaat de goede kant op. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. Het kabinet heeft op de persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september los gelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing.

Consumpties uitsluitend nuttigen op het terras

In verband met de gewijzigde Coronaregels mogen met ingang van 25 september consumpties alleen in de kantine afgehaald worden.

Het nuttigen van de consumpties uitsluitend op ons terras.


Door de gewijzigde regels zouden wij als club onze leden moeten controleren op een geldige QR-code bij het betreden van het clubhuis. Als bestuur van een laagdrempelige tennisclub vinden wij dit een onwenselijke en lastig uitvoerbare situatie. We dienen echter wel aan de geldende wetgeving te voldoen en hebben vanuit de gemeente dan ook te horen gekregen dat deze horeca maatregelen ook voor ons gelden, waarop ook gehandhaafd kan worden. Door de consumpties af te halen en op het terras te nuttigen voldoen we aan de maatregelen zonder onze leden te confronteren met onwerkbare situaties. Wij vragen dan ook om begrip en gaan er vanuit dat iedereen zich aan deze maatregelen zal houden.

Met vriendelijke groet,
Bestuur TC Nieuwe Pekela

We koersen op het beleid van de KNLTB. Zij is hierover in nauw contact met NOC*NSF en het VWS en proberen dit zo goed en snel mogelijk duidelijk te krijgen. Aanpassingen in het beleid worden primair op de website van de KNLTB in de rubriek https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/aanvullende-richtlijnen-en-adviezen-tennis-padel/ aangegeven. Het effect van maatregelen specifiek voor onze club, onze interacties en accommodatiegebruik zullen we daarnaast ook steeds op onze website vermelden.