TC Nieuwe Pekela sluit akkoord met gemeente over onderhoudsbijdrage.

door | mrt 21, 2024

De TC Nieuwe Pekela en de LTC Oude Pekela waren onaangenaam verrast toen de gemeente Pekela in 2021 plotseling de jaarlijkse onderhoudsbijdrage voor beide verenigingen stopzette. Beide verenigingen stapten naar de bestuursrechter in Groningen om dit besluit aan te vechten. De rechter tikte de gemeente Pekela op de vingers omdat een goede onderbouwing bij dit besluit ontbrak. De gemeente moet zijn huiswerk dus overdoen. Het wachten op de uitwerking van dit huiswerk en een verder vervolg van de juridische vervolgstappen gaat echter nog meer tijd en geld kosten.

Onze vereniging heeft weinig trek in de eventuele vervolgstappen met een onzekere uitkomst. Aan de onderhandelingstafel is er uiteindelijk een overeenkomst uitgerold, waarmee de vereniging zich tevreden stelt. Als de raad van Pekela er volgende week een klap op geeft, krijgt TC Nieuwe Pekela 20.000 euro overgemaakt. De gemeente Pekela neemt ook een deel van de gemaakte proceskosten voor haar rekening.

Onze voorzitter Henk Jan Lesterhuis formuleert het bondig: “we hebben onze knopen inmiddels geteld en zien af van een verdere juridische strijd tegen de gemeente. Je kunt niet altijd op ramkoers met de gemeente blijven. Een Raad van State-zaak kan lang duren. Je blijft dus in onzekerheid over de uitkomst. Wij hebben het besluit genomen niet verder in verzet te gaan en te onderhandelen.”

Het Dagblad van het Noorden heeft over deze uitkomst een nieuwsitem gemaakt. Klik hier voor een link naar dit artikel https://www.dvhn.nl/groningen/pekela/Subsidiestop-voor-tennisclub-LTC-een-principekwestie-28959125.html