TC NP in de media: Pekelder tennisverenigingen strijden voor behoud van hun subsidie

door | apr 12, 2021

De beide tennisverenigingen in de gemeente Pekela, LTC in Oude Pekela en TC in Nieuwe Pekela, ontvangen sinds 1994 van de gemeente Pekela een subsidie voor het onderhoud van hun tennisparken. De gemeente draagt zo financieel bij in de onderhoudskosten van zowel banen als de omgeving zoals de groene singels en het park. Die subsidie vormt als inkomen een substantieel deel van totale begroting van beide verenigingen.

De gemeente Pekela zoekt naar mogelijkheden om te bezuinigen en wil daarom de huidige subsidie aan de beide tennisverenigingen per direct stop zetten. Het steekt beide clubs dat zij het nieuws in eerste instantie niet van de gemeente hebben gehoord maar via via. In een interview bij RTV Noord en het Dagblad van het Noorden reageren beide voorzitters op de handelswijze van de gemeente Pekela en het effect op de bedrijfsvoering van de verenigingen. Via onderstaande links kun je het betreffende artikellen lezen en ook de stellingname van onze voorzitter Henk Jan Lesterhuis en zijn collega Joop Gelling van tennisvereniging LTC in Oude Pekela.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/808553/Het-gaat-hard-om-hard-in-Pekela-over-de-subsidiestop-voor-de-tennisverenigingen

https://www.dvhn.nl/groningen/Pekelder-tennisverenigingen-kunnen-fluiten-naar-onderhoudssubsidie.-26766390.html

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/807304/Pekelder-tennisverenigingen-strijden-voor-behoud-van-hun-subsidie

https://www.dvhn.nl/groningen/Tennisclubs-dreigen-met-rechtszaak-26752578.html

http://ltcoudepekela.nl/

Henk Jan Lesterhuis zegt hierover: ‘Wij begrijpen echt wel dat er bezuinigd moet worden, maar om nou van bijna zesduizend euro ineens terug te gaan naar nul, dat is wel heel erg rigoureus”. Woensdag 14-04-2021 behandelde de gemeenteraad dit agendaonderwerp en de uitkomst is dat de Pekelder tennisclubs definitief kunnen fluiten naar de jaarlijkse onderhoudssubsidie van 5700 euro per jaar. De raad komt niet terug op haar besluit die ze in 2019 unaniem had genomen.