Martijn Kanning in vorm tijdens Veendam binnen

door | feb 28, 2019

Martijn Kanning

Hoewel de weersomstandigheden geregeld aan het voorjaar deden denken, was de Veendammer tennishal van 16 tot en met 25 februari het decor van het jaarlijkse Veendam Binnen toernooi. In de winterperiode staat het tennisseizoen vaak op een lager pitje, maar Tennisclub Veendam wist 177 tennissers te porren voor een gezellig toernooi in hun prachtige tennishal.

TC Nieuwe Pekela werd door zes leden vertegenwoordigd in verschillende categorieën. Hans Rosema en Joeri Rietsema werden in de HD8 met twee overwinningen en één verliespartij derde in de poule. De tweede plek werd op basis van het game saldo nipt misgelopen.

Joset Rosema deed in zowel de DE6 als de GD6 mee. In het enkelspel wist zij een mooie tweede plaats te behalen dankzij overtuigende overwinningen en één nipte verliespartij. In het dubbelspel speelde ze samen met haar neef Joost Bontjer. Hoewel zij de poule wisten te winnen, was er toch sprake van teleurstelling. De finales moesten opgegeven worden door afwezigheid van Joost. Hierdoor bleef het succes voor Joset beperkt tot het enkelspel.

Ook Guus de Ruijter deed mee in twee categorieën. Samen met Sven Rozema werd de eerste plek in de poule nog wel behaald, maar strandde het duo kansloos in de halve finale. Het enkelspel ging Guus beter af. De finale werd ditmaal wel gehaald, maar een overwinning zat er helaas niet in. Een verdienstelijke tweede plek was het eindresultaat.

Gelukkig hebben we altijd nog een troef in handen met onze Martijn Kanning. Waar Joset en Guus de eindoverwinning net niet konden binnenslepen, was Martijn wel succesvol. Na een aantal relatief eenvoudige overwinningen werd het een spannende en lange finale. Hierin wist Martijn geduldig te blijven en trok hij aan het langste eind.