Gouden Guus wint ook met Hessel

door | sep 24, 2018

Guus en Hessel

Tennisclub Veendam organiseerde van 10 tot en met 23 september het Zechstein Veendam Open 2018. Ook op dit toernooi waren weer leden van onze club vertegenwoordigd. In de gemengd dubbel 8 speelden Stephanie en Bennie Schrör zich via een tweede plaats in de poule naar de halve finales. Helaas zat een finaleplek er dit keer nog niet in.

In de dames enkel 7 probeerde Stephanie het ook zonder haar vader. Hoewel ze in beide wedstrijden wel steeds een set wist te pakken ging de winst uiteindelijk toch naar de tegenpartij. Een derde plek was daar het gevolg van.

Samen met Dick Prins (L.T.C. Oude Pekela) deed Arnold Niessen mee in de heren dubbel 8. Met twee overwinningen en één verloren partij behaalden zij een tweede plek in de poule, welke recht gaf op een halve finaleplaats. Ook zij wisten de halve finale niet te winnen waardoor een begeerde finaleplaats uitbleef.

Jordy Kremer deed samen met Willem van der Laan (L.T.C. Sla Raak/T.C. Ready) mee in de heren dubbel 5. In de poule werden zij overtuigend eerste, maar het duo strandde toch in de halve finales.

In de heren dubbel 6 deden namens onze club Guus de Ruijter en Hessel Lesterhuis mee. In de poule wisten zij zonder setverlies overtuigend de eerste plek te behalen. Ook de halve finale liep gesmeerd (6-4, 6-1) en na een nipte eerste setwinst (7-5)(5) verloren Guus en Hessel hun eerste set op dit toernooi (0-6). Hierna wisten zij de ruggen te rechten en trokken alsnog de toernooiwinst naar zich toe (6-3).

Guus wist dit seizoen naast drie tweede plaatsen ook al driemaal eerder een toernooi te winnen. Met wie hij speelt lijkt voor Guus niets uit te maken. Waar hij eerder succes had met Sven, Gert-Jan en Bas kan nu ook Hessel aan dit rijtje van gouden Guus toegevoegd worden.